REŠITE SE STRIJA: Prirodna ulja koja vam mogu pomoći!

Izvor: Press, 04.Mar.2015, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠITE SE STRIJA: Prirodna ulja koja vam mogu pomoći!

Strije, nažalost, nije moguće ukloniti u potpunosti, ali dobra vest je da se upotrebom prirodnih ulja problem može donekle ublažiti...
Foto:B92.net
Strije su jedan od najčešćih kozmetičkih problema sa kojim se žene susreću, a nastaju prebrzim rastezanjem kože - oštećenja koja nastaju zahvataju dubinski sloj vezivnog tkiva, pa koža više nije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << stanju da se vrati u prvobitni oblik. 
Najčešće se javljaju u predelu nadlaktica, krsta, iznad kolena, na stomaku, bedrima ili grudima. 
Tržište je preplavljeno proizvodima protiv strija, ali isti efekat možete postići i upotrebom hladno ceđenih ulja, poput maslinovog ili kokosovog, koja će u isto vreme hidrirati i zategnuti kožu, čineći ožiljke manje vidljivim.

Od pomoći bi mogla da bude i kombinacija ulja ruzmarina i bademovog ulja, kojom bi oštećenu kožu trebalo masirati 15-20 minuta svaki dan. Eterično ulje ruzmarina pomaže da se koža tonira i da ne bude suva, a redovna primena podariće sjaj vašoj koži. Bademovo ulje odgovara skoro svim tipovima kože, ublažava iritacije, hidrira kožu, i sadrži vitamine A, B i E, koji hrane kožu. 
Ulje pšeničnih klica sadrži vitamin E koji je prirodni antioksidans, pa dubinski hrani i regeneriše kožu. Još bolje dejstvo imaće ako se pomeša sa ružinim uljem jer ružine latice sadrže esencijalna ulja koja smanjuju crvenilo i iritaciju kože. Ovom kombinacijom masirajte problematično područje dvaput nedeljno.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rešite se strija brzo i efikasno

Izvor: OkRadio.rs, 04.Mar.2015

Strije, nažalost, nije moguće ukloniti u potpunosti, ali dobra vest je da se upotrebom prirodnih ulja problem može donekle ublažiti.. Strije su jedan od najčešćih kozmetičkih problema sa kojim se žene susreću, a nastaju prebrzim rastezanjem kože - oštećenja koja nastaju zahvataju dubinski...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.