Putevi Srbije: Sve je spremno za iznošenje zavejanih putnika iz snega

Izvor: Njuz.net, 27.Nov.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi Srbije: Sve je spremno za iznošenje zavejanih putnika iz snega

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePutnici koji krenu na put treba da za svaki slučaj sa sobom ponesu potrepštine za najmanje pet dana / FOTO:Tanjug

BEOGRAD, 27. novembar 2014, (Njuz) – Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da je u potpunosti spremno za predstojeću sezonu vađenja zavejanih građana iz snega i da niko ko krene na put ne mora da brine da li će ostati zavejan.
U Putevima Srbije kažu da je nakon najava snežnih padavina uveden prvi stepen dežurstva, što znači da je angažovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << 25 odsto ljudstva i mehanizacije koji će putnike izvlačiti iz smetova na putevima širom Srbije.
- Putnici koji krenu na put treba da za svaki slučaj sa sobom ponesu potrepštine za najmanje pet dana za slučaj da negde budu zavejani. Naše stručne procene pokazale su da je to prosečno vreme koje je potrebno za vađenje putnika iz zavejanog vozila. Dakle, svi će biti izvađeni pre ili kasnije, s tim što će neki biti izvađeni pre, a neki kasnije – rekao je direktor JP Putevi Srbije.
Prema njegovim rečima, JP Putevi Srbije brinu o zavejanim putnicima na oko 9.500 kilometara državnih, ali i 6.000 lokalnih puteva.
- Osim našeg višedecenijskog iskustva, od ove godine koristićemo i “know-how” premijera Aleksandra Vučića, koji je prošle zime u Feketiću demonstrirao potpuno nove metode spasavanja zavejanih putnika, a koje ćemo sada i mi primenjivati – najavio je Drobnjak i apelovao na građane da se prilikom izvlačenja iz snega ne batrgaju previše, ali i da ne budu previše ukočeni od hladnoće jer je onda teže manevrisati njihovim telima tokom spasavanja.
 Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.