Prvom pozicijom počeli Dani igre u Beogradu

Izvor: Mondo, 29.Jan.2015, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prvom pozicijom" počeli Dani igre u Beogradu

Premijerom nagrađivanog dokumentarca "Prva pozicija", u sredu uveče je svečano otvorena druga revija filmova Dani igre u Jugoslovenskoj kinoteci.

Foto: AP/Schalk van Zuydam

Ljubitelji filma imali su priliku da pogledaju ostvarenje rediteljke Bes Kargman, koji je osvojio svetsku kritiku i odneo nagrade na festivalima u Torontu, Njujorku, Portlandu, Vankuveru i San Francisku, a govori o odrastanju, izazovima i surovosti baletske profesije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Dani igre trajaće do 1. februara, uz vrhunska filmska ostvarenja o svetu igre i plesa, kao što su "Kutije od kartona", "Ostvarenje jednog sna", "Car Man", "Ogledalo i muzika", "Kabare" i "Flashdance". Premijerne projekcije su planirane svakog dana od 20 časova u zgradi Kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici, dok će se reprize prikazivati u terminu od 18 časova.

Ovo je najavna manifestacija za Festival igre koji će biti održan od 23. marta do 9. aprila u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Pančevu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Počeli Dani igre u Kinoteci

Izvor: SEEcult.org, 29.Jan.2015

Premijerom nagrađivanog dokumentarca „Prva pozicija“, 28. januara svečano je otvorena druga revija filmova „Dani igre“, u organizaciji Beogradskog festivala igre, Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile. Ljubitelji filma imali su priliku da pogledaju ostvarenje rediteljke Bes Kargman,...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.