Prva beogradska i II-1 ne daju profesora!

Izvor: Prva.rs, 30.Sep.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva beogradska i II-1 ne daju profesora!

Ćulumov odlazak izazvao je opšti bunt učenika ne samo "njegovog" II-1, već kompletne škole.
- On je legenda ove gimnazije. Upravo nas je on naučio da istrajemo u svemu što radimo. I mi sada želimo da na delu pokažemo da smo spremni da poslušamo savet profesora. Ono što nam je zasmetalo pre svega je način na koji je njegovo penzionisanje sprovedeno - nekako "preko noći", usred školske godine - rekao je za "24 sata" Luka Pavlović iz III-3, jedan od okupljenih učenika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs <<
Luka je potvrdio da že učenici Ministarstvu prosvete odneti peticiju sa oko 600 potpisa, kojim će zahtevati ostanak Ćuluma u školi. S druge strane, ni direktor Aleksandar Andrejević nije bio srećan zbog penzionisanja, kako sam kaže, "odličnog profesora", ali:
- Tokom leta smo pokušali da nađemo način da ga zadržimo u školi, ali, nakon što smo se i pismeno obratili Ministarstvu, dobili smo naredbu da penzionišemo profesora - rekao je Andrejić za "24 sata".
Profesor Mihajlo Ćulum kaže za "24 sata" da je čuo da su se đaci noćas organizovali, a da su im se pridružili i bivši učenici ove škole. Profesor kaže da je dirnut gestom svojih učenika, ali ih je pozvao da se vrate na časove jer je učenje, kako ističe, njihov posao.
- U svim školama u kojima sam radio, đaci su me voleli i ja sam voleo njih. Šta god bude moralo, neka se dogodi, ali samo molim da to ne ostavlja ožiljke na deci - kaže profesor za "24 sata".
Profesor Ćulum predaje u Prvoj beogradskoj gimnaziji od 1995. godine.
Izvor: 24sata

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.