Pre 20 godina bila je alkoholičarka i narkomanka. Danas trči 130 kilometara nedeljno

Izvor: Blic, 28.Sep.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre 20 godina bila je alkoholičarka i narkomanka. Danas trči 130 kilometara nedeljno

Sa ljubičastom kosom, telom prekrivenim tetovažama i odećom vrištećih boja, Katra Korbet više liči na osobu koja bi radije bila na rejv žurki nego učestvovala u nekakvoj trci. Ali, to je bila stara Katra koja je uspela da strast za alkoholom i kristal metom zameni ekstremnin trčanjem.

Pedesetogodišnja Katra tvrdi da se nalazi u životnoj formi. Sa istrčanih više od 250 maratona (nijedan nije bio kraći od 42 kilometara), ona je i jedna od četiri osobe na svetu koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 160 kilometara pretčala više od 100 puta.

Nekadašnja alkoholičarka i korisnica raznoraznih opijata iskreno objašnjava da se od ovih zavisnosti mogla osloboditi samo novom zavisnošću. Izabrala je ekstremno trčanje i uskoro će 20 godina odkako je potpuno čista i trezna.

Katra stalno nastoji da pomera granice pa je uprkos teškim fizičkim naporima postala i vegetarijanka.

- Samo oni koji rizikuju da pređu crtu mogu otkriti koliko eventualno mogu dogurati - piše na njenoj Fejsbuk stranici.

Okidač za njenu životnu odluku je bila noć koju je provela u zatvoru zbog prodaje kristal meta - to je, kako tvrdi, bila prekretnica koja ju je dovela do toga da postane jedna od ikona ekstremnog trčanja.

Od 1996. godine Katra trči 130 kilometara nedeljno. Na njenom kilometar satu trenutno se nalazi cifra od preko 128.000 pretrčanih kilometara.

Osim što voli da trči, katra voli da sluša pank, tehno i alternativnu muziku koju "malo ko može da razume".

Brine o svom psu Trumanu, spava gde se zaustavi, i nastavlja tamo gde je stala kada se probudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.