Postao direktor javnog preduzeća uprkos tome što je završio fakultet

Izvor: Njuz.net, 29.Okt.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postao direktor javnog preduzeća uprkos tome što je završio fakultet

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

BEOGRAD, 29. oktobar 2014, (Njuz) – Izbor Milana Jevtovića na mesto direktora jednog javnog preduzeća izazvao je političku buru u Surčinu kada se saznalo da je dotični pre nekoliko godina završio fakultet.
Da stvar bude još gora, Jevtović je diplomirao u roku sa jako dobrim ocenama, ali to nije smetalo opštinskim vlastima da ga postave na ovu odgovornu funkciju.
- Činjenica da je neko završio fakultet ne sme biti hendikep kada je izbor direktora u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << – rekao nam je jedan od opštinskih funkcionera, koji je tražio da ostane anoniman – Najbitnije je da čovek želi da radi kao direktor, voli taj posao, a rezultati će doći sami od sebe. Uostalom, ne želimo da diskriminišemo ljude sa fakultetskom diplomom jer i oni mogu pružiti doprinos našem društvu – kaže naš izvor.
Jevtovićev izbor izazvao je dosta polemike u vladajućoj koaliciji u ovoj sremskoj opštini. Odbornici su zbunjeni ovakvom odlukom, a ima i nezadovoljnih koji tvrde da je sve ovo rezultat trulih političkih kompromisa.
- Teško mogu da razumem ovaj potez naše koalicije. Plašim se da je ovo međupartijski dogovor koji zanemaruje osnovne potrebe građana. U malom mestu kao što je Surčin svi znamo ko je Milan Jevtović. Bio je više nego dobar student Pravnog fakulteta, potom je sa dosta uspeha radio u nekoliko advokatskih kancelarija. Za sve to vreme nije bio ni na jednom stranačkom skupu, nije zalepio nijedan jedini plakat. Njegov izbor za direktora opravdano brine sve građane Surčina koji se s pravom pitaju da li nam trebaju takvi kadrovi – rekao nam je jedan od nezadovoljnih članova SNS.
Ono što je dodatno razljutilo odbornike u Surčinu je činjenica da je Jevtović izabran na ovaj položaj uprkos činjenici da je bilo boljih kandidata za tu funkciju. Oni pominju da su u najužem izboru bila dvojica keramičara, jedan vodoinstalater i jedan kandidat koji ima završenu večernju školu.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.