Pokemoni im valuta!

Izvor: Mondo, 28.Jul.2016, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokemoni im valuta!

Ostrvce u Pacifičkom okeanu ima kovanice sa likovima iz igre Pokemoni.

Foto: YouTube/screenshot

Pokemanija je zahvatila sve delove sveta. Ali, bukvalno svaki kutak!

Njuei (Niue), mala država u Pacifiku, blizu Novog Zelanda, sa populacijom od tek nešto više od 1.000 stanovnika, koristi novozelandski dolar kao valutu, ali ima i posebne edicije kovanica.

Tako ovo ostrvo ima i ediciju kovanica sa likovima iz planetarno popularne igre Pokemoni! >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Da sve bude još neverovatnije, na naličju kovanice je Pikaču (najpoznatiji lik iz Pokemona), a te kovanice postoje već 15 godina!

Kovanice vrede 1, 5 i 10 dolara (novozelandskih). Ove kovanice se uredno koriste u transakcijama.

Svake godine ova država objavljuje posebne edicije kovanica, pa su tako jedne godine imali Diznijeve junake, likove iz "Ratova zvezda"... Za ove kovanice kolekcionari širom sveta daju ogromne sume da bi ih imali.



Izvor: YouTube

I još jedan podatak o ovom ostrvu - to je prva država pokrivena u celosti besplatnim internetom (Wi-Fi).

Foto: Printscreen

JOŠ JEDAN SNIMAK



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.