Počeo Beogradski karneval brodova

Izvor: B92, 29.Avg.2015, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Beogradski karneval brodova

Jedanaesti "Beogradski karneval brodova" počeo je večeras na Savskom pristaništu pod sloganom "Zabava je na vodi", a tu manifestaciju otvorio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručivši da je karneval brodova prilika da se pošalje lepa slika Beograda u svet.

"Naš grad je jedinstven po tome što leži na ušću dve međunarodne reke. Nismo iskoristili naš potencijal po tom pitanju i zato ćemo mnogo raditi na tome da spustimo Beograd na reke, da ulepšamo ovu promenadu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da krenemo i u gradnju Beograda na vodi, ali i da organizujemo što veći broj ovakvih manifestacija", rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je naveo da je Beograd u prvih šest meseci ove godine imao za 14 odsto više turista u odnosu na prošlu godinu i da je to velika stvar.

Mali je naveo da je za 22 odsto povećan broj noćenja, turisti duže borave u Beogradu i da su zato ovakve manifestavcije kao karneval važne jer doprinose ne samo promociji grada nego i tome da gosti provode više vremena u Beogradu i imaju više atrakcija koje mogu da posete.

"Pravimo promociju našeg grada i naše dve reke", rekao je Mali i pozvao posetioce da uživaju i u trci automobila koja će sutra po treći put biti održana na Ušću, navodeći da će iduće nedelje biti otvoreni i Dani evropske baštine.

Radimo, kaže Mali, sve što možemo kako bismo promovisali naš grad i privukli što veći broj turista.

"Beogradski karneval brodova", koji je počeo nastupom Policijskog orkestra, trajaće do ponoći, a biće zatvoren vatrometom.

Pored defilea rečnih plovila, prikazane su džet-ski akrobacija na vodi i muzički program, nastupiće i ulični umetnici, dok će najmlađi imati prilike da učestvuju u programima za decu.

"Beogradski karneval brodova" organizuje Turistička organizacija Beograda, uz pomoć i podršku Skupštine grada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KARNEVAL BRODOVA Koncerti, vašar, šareni čamci i vatromet u ponoć!

Izvor: Blic, 29.Avg.2015

Šetalište pored Savskog pristaništa večeras je bilo mesto okupljanja mnogih Beograđana i njihovih gostiju, a povod - Beogradski karneval brodova...Na reci, ali i na obali od 18 sati, pa sve do ponoći posetioci mogu da uživaju u interesantnim brodovima, maskiranim putnicima, ali i koncertima kao...

Nastavak na Blic...

Kako je bilo: 11. Beogradski karneval brodova (foto)

Izvor: DANuBeogradu.rs, 30.Avg.2015, 08:01

Sinoć je održan 11. Beogradski karneval brodova pod sloganom „Zabava je na vodi“ na Savskom pristaništu. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Beograda koji je i ovom prilikom izreklamirao „Beograd na vodi“, ali i najavio organizovanje još više ovakvih manifestacija „kako bismo ugostili...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.