Pesme koje su obeležile naše detinjstvo (VIDEO)

Izvor: Mondo, 03.Maj.2016, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pesme koje su obeležile naše detinjstvo (VIDEO)

Sećamo se kompozitora numere "Deca su ukras sveta" i drugih nezaboravnih pesama koje smo svi pevali kao mali.

Foto: YouTube

Zoran Rambosek (78), kompozitor desetina divnih pesama za decu, preminuo je prošle nedelje u Beogradu. U januaru ove godine proslavio je 50 godina stvaralaštva, a tim povodom RTS je objavio CD "Dobre pesme - muzički natprosek. Ljuba Ršum i Zoran Rambosek".

Rambosek je u januaru objasnio kako je došlo do toga da počne da komponuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za najmlađe.

"Kada sam video da deca nemaju svoju muziku, onda sam došao u televiziju u dečju redakciju i predložio da svaku emisiju koju vodi mladi pesnik Ljubivoje Ršumović da napravim po jedan hit koji će naravno deca pevati. I onda sam dobio tekst koji je bio fenomenalan ", rekao je on za "RTS".

Ršumović je za "Kurir" rekao da će Zoran zauvek ostati upamćen među pripadnicima čitavih generacija koje su odrastale uz njihove pesme.

"Zoranova muzika i moji stihovi pevaće se još dugo među decom, mi smo za njih stvarali. Upamtiće Zorana generacije koje su rasle uz naše pesme", rekao je on.

Mi ćemo svakako pamtiti divne Zoranove pesme kao što su "Deca su ukras sveta"...



Izvor: YouTube

Pa šaljive "Deset ljutih gusara"...



Izvor: YouTube

..."Nema 'leba za budale"...



Izvor: YouTube

"O vuku i ovci", prva Zoranova kompozicija koju je pevao sa svojim sinom Bojanom.



Izvor: YouTube

"Baba Roga"



Izvor: YouTube

Pa zaljubljena princeza Cica...



Izvor: YouTube

Pratite nas i na Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.