Papa Franja odlikovao Klunija, Selmu Hajek i Ričarda Gira!

Izvor: Blic, 30.Maj.2016, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja odlikovao Klunija, Selmu Hajek i Ričarda Gira!

Papa Franja odlikovao je američke glumce Ričarda Gira, Džordža Klunija i Selmu Hajek odlikovanjima “Scholas Occurrentes” u nedelju na skupu kojim se promoviše rad fondacije koju je pokrenuo pontifeks.

Odlikovanja imaju za cilj da spoje tehnologiju i umetnost u službi društvene integracije i mira u svetu, prenosi Rojters.

Sličnu organizaciju, papa Franja je pokrenuo dok je bio kardinal Horhe Bergoljo u Buenos Ajersu, ali ova škola sada deluje iz Vatikana kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << medjunarodna fondacija.

Gir, Kluni i Hajek prihvatili su ulogu ambasadora za jedan od umetničkih projekata papine fondacije.

Oranizatori kažu da poznate licnosti imaju veliki uticaj i da upravo one mogu širiti i prenositi važne poruke.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Papa odlikovao troje američkih glumaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2016

Papa Franja odlikovao je američke glumce Ričarda Gira, Džordža Klunija i Selmu Hajek odlikovanjima Scholas Occurrentes, u nedelju na skupu kojim se promoviše rad fondacije koju je pokrenuo pontifeks...Scholas Occurrentes ima za cilj da spoji tehnologiju i umetnost u službi društvene integracije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.