PRESUĐENO NAKON 7 GODINA Kanađanin 7 sekundi zakasnio za dobitak na lutriji

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESUĐENO NAKON 7 GODINA Kanađanin 7 sekundi zakasnio za dobitak na lutriji

Vrhovni sud Kanade odbacio je žalbu Kanađanina Džoela Ifergana, kojem je uskraćen dobitak od 27 miliona kanadskih dolara jer je sedam sekundi nakon isteka roka kupio dobitni listić.

Odlukom Vrhovnog suda okončana je sedmogodišnja pravna bitka Ifergana da dođe do dela dobitka.

Ifergan je u lokalnoj prodavnici nešto pre 21.00 sat 23. maja 2008. godine kupio listić za izvlačenje "Loto super sedmice". Prodavac mu je rekao da požuri i da kupi listić pre isteka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << roka u 21.00. sat.

Iako je na satu loto terminala stajalo 20:59 sati samo je jedan od dva listića registrovan na vreme. Drugi, dobitni listi, odštampan je i registrovan u kompjuteru "Loto-Kvebek" sedam sekundi nakon 21.00 sat.

Prodavac je Iferganu rekao da je samo jedan listić registrovan na vreme i da li želi da kupi i drugi listić, na šta je on potvrdno odgovorio i kupio oba. Pošto mu je uskraćena polovina dobitka na džekpotu, Ifergan je tužio "Loto-Kvebek".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.