POSTAVIO NOVI REKORD: Direktor Gugla skočio sa ivice svemira! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 25.Okt.2014, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSTAVIO NOVI REKORD: Direktor Gugla skočio sa ivice svemira! (FOTO)

Direktor Gugla Alen Justas skočio je sa ivice svemira i probio zvučni zid i time oborio rekord koji je pre dve godine postavio Feliks Baumgartner.

On je juče u apsolutnoj tajnosti skočio sa visine od skoro 42 kilometra i postavio novi rekord, samo dve godine nakon rekorda Feliksa Baumgartnera, koji je skočio sa visine od 39.044 metra.
Justas (57), koji je sam finansirao ovaj poduhvat, skočio je sa neverovatnih 41.842 metara, a skok sa ivice svemira do tla trajao je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 15 minuta, javljaju agencije.

On je juče ujutro po lokalnom vremenu se balonom napunjenim helijumom iz Novog Meksika popeo do stratosfere, odakle je skočio, a dok je padao kretao se brzinom većom od 1.300 kilometara u sekundi.
On je nosio specijalno dizajnirani skafander, dok se Baumgartner peo u kapsuli. Pripreme za ovaj poduhvat trajale su 34 meseca.
 
Izvor: tanjug.rs
The post POSTAVIO NOVI REKORD: Direktor Gugla skočio sa ivice svemira! (FOTO) appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi skok sa ivice svemira, novi rekord! (Video)

Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Okt.2014

Direktor „Gugla“ Alen Justas skočio je sa ivice svemira i probio zvučni zid. Time oborio rekord koji je prije dveij godine postavio Feliks Baumgartner. Alen Justas je juče u apsolutnoj tajnosti skočio sa visine od skoro 42 kilometra i postavio novi rekord. Prije samo dvije godine, Feliks...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Direktor Gugla skočio sa ivice svemira i oborio rekord

Izvor: Prva.rs, 25.Okt.2014

On je juče u apsolutnoj tajnosti skočio sa visine od skoro 42 kilometra i postavio novi rekord, samo dve godine nakon rekorda Feliksa Baumgartnera, koji je skočio sa visine od 39.044 metra.. .

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.