Oživljavaju domovi kulture

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2014, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oživljavaju domovi kulture

BANJALUKA - U mjesnim zajednicama Dragočaj i Bronzani Majdan danas je počela sanacija objekata domova kulture, a ukupna vrijednost radova koji se izvode iznosi 111.707 KM.

"Na objektu u Dragočaju radovi će obuhvatiti zamjenu kompletne krovne konstrukcije sa gromobranom i olucima, sanaciju međuspratne krovne konstrukcije, te zamjenu vanjskih prozora na sali", rekli su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

DOBIĆE SVOJ PROSTOR: Mještani Dragočaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zadovoljni su što će objekat Doma kulture dobiti novi izgled i biti upotrebljiv.

"Drago mi je što će objekat koji je u samom jezgru naselja biti sređen jer sada izgleda prilično ružno. Posebno je dobro što će društveni život naselja ponovo biti kao nekada", rekla je Jelena M., mještanka ovog naselja.

U Savjetu MZ Dragočaj kažu da je Dom kulture u katastrofalnom stanju.

"Polupani su prozori, okupljaju se tu noću i bacaju smeće. Trebalo bi opet da se održavaju kulturne manifestacije, stoni tenis i druge vidovi zabave", rekao je Momčilo Gnjatović, predsjednik Savjeta MZ Dragočaj.

Dodao je da ovaj objekat nije u funkciji više od tri godine, a da su se ranije održavale razne aktivnosti.

IDU I U TUĐE OBJEKTE: "Za neka okupljanja koja organizujemo moramo da se snalazimo pa idemo u tuđe objekte. Ovako ćemo da dobijemo svoj prostor", istakao je Gnjatović.

Na objektu u Bronzanom Majdanu, koji nije u funkciji već 20 godina, biće izvedeni radovi na zamjeni vanjskih prozora na sali, kompletnoj sanaciji dva mokra čvora, izradi podne keramike i molersko-farbarski radovi u sali.

Radove na sanaciji ova dva doma kulture izvodi preduzeće "Grmeč gradnja" iz Banjaluke, a trebalo bi da budu izvedeni u roku od 90 dana.

U pojedinim MZ kažu da sanacija nije dovedena do kraja, kako bi objekti bili u potpunosti funkcionalni.

"Kulturno-umjetničko društvo '14. februar' u društvenom domu ima probe, dok kancelarija MZ nema ni stolice, telefon, grijanje, kompjuter pa sastanke održavamo u prostorijama MZ Vrbanja", rekao je Vaso Drašković, predsjednik Savjeta MZ Debeljaci.

Na području grada nalazi se 13 domova kulture, od kojih su mnogi posljednih godina renovirani.

U prošloj godini za sanaciju društvenih domova Gradska uprava izdvojila je 150.000 KM.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.