Ovo je poruka ženama da prijave nasilje!

Izvor: Mondo, 23.Mar.2017, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je poruka ženama da prijave nasilje!

Simonu zabranjen ulazak u Srbiju i prilazak Milici! "Ovo je poruka svim ženama da prijave nasilje," rekla je za MONDO Miličina pravna zastupnica.

Slučaj koji je potresao Srbiju dobio je epilog u vidu nagodbe - Simon je priznao krivicu!

Hrvatski državljanin Šime Šiklić Simon nagodio se sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu u slučaju napada na bivšu devojku, proslavljenu košarkašicu Milicu Dabović.

Šiklić je priznao krivicu za nasilje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << porodici (do sada je poricao da je napao Milicu) u zamenu za uslovnu kaznu zatvora od deset meseci, s rokom provere od tri godine, uz zabranu ulaska u Srbiju na godinu i po dana. Šiklić, inače, živi u Francuskoj gde se bavi biznisom, a ranije je medijima izjavio da na Milicu nije fizički nasrnuo.

MONDO saznaje da je Milica zadovoljna ovakvim ishodom, kao promoter borbe protiv nasilja u porodici.

"Mi smo zadovoljne, naročito zbog toga što je on zbog nagodbe morao ipak da prizna krivicu za nasilje u porodici. Mi smo se složile sa uslovima nagodbe, i podržavamo izrečenu meru proterivanja iz Srbije. Milica je posebno zadovoljna zato što je sve rešeno, i zato što, kao borac protiv nasilja u porodici, ovakav ishod šalje poruku ženama da prijave nasilje," rekla je njena advokatica Zora Dobričanin Nikodijević za MONDO.

Prema sporazumu koji je inicirao njegov branilac, Šiklić je priznao krivično delo nasilje u porodici, rekla je agenciji Tanjug portparol suda Leposava Vujanović. Takođe mu je izrečena mera proterivanja stranaca, odnosno zabranjen mu je ulazak u Srbiju u narednih godinu i po dana, kao i mera zabrane prilaska Dabovićevoj u naredne tri godine. Tužilaštvo je preko Interpola utvrdilo da Šiklić nije bio ranije osuđivan.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.