Ove zvezde su izgubile živote u avionskim nesrećama

Izvor: Blic, 06.Jul.2015, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove zvezde su izgubile živote u avionskim nesrećama

Oskarovac Džejms Horner, koji se proslavio kao kompozitor muzike za filmove poput "Titanik" i "Hrabro srce", tragično je izgubio život pre nekoliko dana kada se srušio avion kojim je upravljao. Nažalost, Horner nije usamljen slučaj.

Otis Reding

Soul muzičar Otis Reding bio je na vrhuncu svoje slave kada se mali avion kojim je upravljao obrušio u jezero Monona u Viskonsinu 1967. godine. Njegov singl  "(Sittin' On) The Dock of the Bay," objavljen posthumno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a te godine pesma je završla na prvom mestu Bilbordove top liste.

Riči Valens, Badi Holi i Big Boper

Avionska nesreća u kojoj su Riči Valens, Badi Holi i Big Boper izgubili živote poznata je kao dan kada je umrla muzika. Te 1959. godine, mladi muzičari su putovali na koncert kada se zbog loših vremenskih uslova njihov avion srušio u polje kukuruza u Ajovi.

Lynyrd Skynyrd 

Baš kada je bend "Lynyrd Skynyrd" doživo ukus prve slave, tragična avionska nesreća odnela je živote tri člana ovog benda kao. U avionskoj nesreći poginuo je i menadžer benda kao i pilot i kopilot.

Alaja

Muzičku industriju je 2001. godine šokirala vest da je, u to vreme, megapopularna pevačica Alaja poginula u avionskoj nesreći. Popularnost je stekla kao kao veoma talentovana pevačica i model, a u vreme kada se dogodila nesreća bila je verena za hip hop producenta Dejmona Deša.

Alaja je za života snimila tri albuma, a poginula je kada se vraćala sa Bahama gde je snimila spot za pesmu "Rock the Boat". Imala je samo 22 godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.