Ovako izgleda bosanska Končita Vurst

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda bosanska Končita Vurst

Božo Vrećo (31), pevač benda Halka, šminka se, ima dugu kosu i bradu, a nosi avangardne haljine i štikle. Sve što obuče na sceni Božo sašije sam.

- Ne želim da budem muškarac dok pevam žensku pesmu. Hoću da svaka žena oseti ženu u meni, a isto važi i za muškarce. Verujem da smo svi i jedno i drugo, a ja odlično funkcionišem kao takav - kaže Vrećo.

Pevač sarajevske muzičke atrakcije Halka, koja spaja sevdah i moderni džez, rodio se u Foči. Otac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mu je umro kad je imao pet godina, a odrastao je s majkom i dve sestre.

- Nikad ne bih promenio pol jer tada više ne bih bio ja. Mama me nije odgajala da budem neko drugi - kaže pevač.

Obožava modu pa koncerte počinje u odelu, a posle se presvlači u avangardne haljine.

- Sevdah mi daje slobodu da budem žena i nosim bajkovitu haljinu u kojoj mogu da se vrtim - kaže Božo.

Zbog transrodnosti na sceni porede ga sa Končitom Vurst, koja je prošle godine pobedila na Eurosongu. I Božo se, poput nje, šminka, ima dugu kosu i bradu, ali za razliku od Končite, koja voli dizajnersku odeću, frontmen Halke kaže kako je sam svoj majstor i sve što nosi na sceni šije sam.

U slobodno vreme slika, a radio je i kao profesor.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.