Izvor: Njuz.net, 23.Sep.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novorođenče vegan odbilo sisu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 23. septembar 2015, (Njuz) – M.R. (0), novorođena beba iz Beograda odbila je sisu svoje majke već na prvom podoju u porodilištu „Narodni front“. Ona se prilikom izlaska iz majčine materice deklarisala kao vegan, a kako su ljudi životinje, kategorički je odbila bradavicu koju je majka na silu pokušala da joj ubaci u usta.
– VAAAAAA, VAAAAAA, VAAAAA, MEEEEEEE – bile su njene prve reči kojima je svojoj majci, Dragici Ristić, dugogodišnjoj veganki, jasno stavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << do znanja da ne pokušava više da je doji.
Dragica je rekla da će tu odluku poštovati, te da se slaže sa svojom tek rođenom ćerkicom. Prema njenim rečima, ne treba siliti decu da prihvate sisu, ako sama odluče da neće.
– U potpunosti podržavam njenu odluku. Ovo je istinski dokaz da se vegani rađaju takvi, treba samo da osete nagon u sebi kako bi počeli da žive zdravo. Postoje savršene zamene za ljudsko mleko – zaključila je Dragica.
Prema podacima sa kojima raspolaže Institut za ispitivanje nedojenja beba iz Sremske Kamenice, u Srbiji sve više majki otkriva da su im novorođena deca vegani, a najbrže to primete one koje vode računa o svom izgledu i žele da povrate liniju što pre.
– Laktacija jako brzo prestaje kada majka ustanovi da joj je beba vegan – rekao je za Njuz primarijus doktor Srboljub Jojić, načelnik Instituta i naglasio da su „potrebne dve do tri nedelje da se sve vrati u normalu, a to se može ubrzati ukoliko se novorođenče ostavi babama i dedama na čuvanje odmah po izlasku iz porodilišta.“
Uroš Bogdanović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.