Novi spot i pesma u akciji Obnovimo sebe, podignimo Stupove

Izvor: Press, 19.Apr.2014, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi spot i pesma u akciji ''Obnovimo sebe, podignimo Stupove''

Kao i prethodnih godina, muzički sastav Stupovi je i ove snimio novu pesmu i video spot povodom Vaskrsa, a u okviru akcije "Obnovimo sebe – podignimo Stupove". Tekstom objedinjuje nekoliko pesama sv. vladike Nikolaja Velimirovića i nosi naziv "O Isuse, slatki Spasitelju". Muziku i aranžman je uradio Andrej Andrejević, u čijem studiju je i snimljena pesma. Snimanje video spota je trajalo četiri dana, počevši u osnovnoj školi Jelica Milovanović u Sopotu, zatim nastavljeno kod crkve Ružica, Vaznesenjske crkve, crkve Sv. apostola Petra i Pavla, crkve Sv. Jovana Vladimira, crkve u Velikom Selu. Takođe, snimano je i u manastiru Vavedenje na Senjaku, manastiru Rakovica i manastiru Slanci, zatim u Skadarliji, kod Miloševog konaka i domu porodice Mojsilović. Akteri spota su svakako članovi muzičkog sastava Stupovi, ali i članovi kulturno umetnočko društva Prelo, frulaš Milinko Ivanović Crni sa frulašima Svetog Nikole SRPSKOG,glumci Brankica Sebastijanović, i Nebojša Ilić Cile, deca sa veronauke i Simeon Pavlović ,devojčica Dunja Milosavljević. Režija i montaža Dragana Belje Đorđevića i produkcije Šarf.
Ovo potvrđuje i izjava naše mlade glumice Brankice Sebastijanović: "Zadovoljstvo je i čast biti deo MISIONARSKE AKCIJE OBNOVIMO SEBE PODIGNIMO STUPOVE Uživala sam na snimanju sa divnim ljudima. Cela ideja spota je osmišljena i realizovana sa puno ljubavi, tako da sam sa velikom radošću prihvatila da budem deo toga. Svim pravoslavnim hrišćanima želim srećan Vaskrs, da im srca budu ispunjena radošću i da uvek budu okruženi dragim ljudima. Hristos Voskrese!"
"Bogu hvala, drago mi je da smo i ovog Vaskrsa snimili spot da obradujemo narod sa lepim spotom I pesmom. Nadam se da će se deci i narodu svideti i ulepšati praznik!" - rekao je reditelj spota i direktor produkcije Šarf, Dragan Belja Đorđević.
"Pesma, kao i prethodne duhovne pesme MS Stupovi, ima za cilj da reč Hristovu useli u nas i time oblagodati i oradosti duše naše. Sveti Nikolaj Srpski preporučivao je hrišćanima da na svojim skupovima pevaju duhovne pesme i psalme. Velika je sila u pesmi jer duhovne pesme umiruju i sjedinjuju ljude. " – rekao je Andrej Andrejević, kompozitor pesme.
Pogledajte spot:

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.