Najbolji savet za PAMĆENJE IMENA

Izvor: Press, 03.Mar.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji savet za PAMĆENJE IMENA

Ukoliko nikako ne možeš da upamtiš nečije ime nakon što si ga upoznao - ovo su pravi saveti za tebe kako se ne bi našao u nevolji kada sledeći put sretneš nekoga ko ti se obraća imenom a ti pojma nemaš kako se zove.
Za početak, Indira Pun nema ovaj problem.
„Ponekada vidim gosta kog nisam videla godinama, ali odmah znam kako se zove. Vežbam veštinu pamćenja imena kao što bih vežbao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mišiće“, tvrdi Pun koja radi u Mandarin Oriental hotelu u Hong Kongu.
Nakon 11 godina provedenih u ovom hotelu i hiljada imena dodeljenih pamćenju, Pun ima nekoliko trikova koji pomažu pri pamćenju imena.
Prvo, koncentrišite se prilikom upoznavanja: „Vaš mozak mora da bude poput kamere. Pažljivo slušajte šta vam ta osoba govori i zapamtite neku njenu specifičnost i potom je spojite sa njenim imenom. Čim zapamtite te dve stvari odmah počnite da je zovete po imenu“.

Takođe, ne bi trebalo da se plašiš stranih imena jer su ona lakša za pamćenje zato što se više trudimo da ih zapamtimo.
Ukoliko ne možeš da pravilno izgovoriš ime, traži pomoć od te osobe. Bolje je tražiti pomoć nego ne znati nečije ime uopšte.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.