Najbizarnije želje klijenata na privatnim letovima

Izvor: B92, 25.Sep.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbizarnije želje klijenata na privatnim letovima

U svetu bogataša ništa nije nemoguće, a tri avikompanija koje pružaju usluge privatnih letova otkrile su neke od najčudnijih zahteva svojih klijenata.

Privatni letovi su rezervirani samo za one najdubljeg džepa, a oni često imaju najbizarnije želje i zahteve.

"Jedan od naših klijenata je opsednut ružičastom bojom. Morali smo enterijer aviona da prekrijemo ružičastom tkaninom, poslužujemo ružičastu hranu i ružičasti šampanjac. Svirao je Pink Flojd, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čak je i pilot morao da bude u ružičastom. Goste smo dočekali s ružičastim tepihom”, kažu iz kompanije “Privatni let”.

"Jedna porodica koja redovito putuje sa nama je izričito tražila da nakon uzletanja u avionu zasvira tema iz muzikla Mamma Mia", navode iz Magnus avijacije.

"Nedavno smo organizovali let škotske tematike za 100. rođendan jednog klijenta. Enterijer je bio kariran, posluživala su se škotska jela, a na ulazu u avion je morao biti gajdaš", “Privatni let”.

"Jedan klijent je insistirao na tome da se tokom celog leta sluša muzika pijaniste Liberača, dok je drugi insistirao da jastuci i ćebad budu od kašmira. Takođe, morali smo celi avion da ispunimo posebnom vrstom ljiljana, samo zato što je klijent tako hteo", kažu it kompanije Džetsmarter.

"Jedan klijent je insistirao na ribljem filetu iz Mekdonaldsa koji smo morali da pokupimo tačno pre leta jer je morao da bude vruć." - Magnus avijacija.

"U avionu nije dopušteno paljenje vatre, osim ako na letu nije i vatrogasac. Jedan klijent je hteo da zapali svećice na putu za Firencu za svoj 50. rođendan pa smo morali da pronađemo vatrogasca koji će ići s njima. Sva sreća, bila je reč o velikom avionu pa je bilo dodatnih mesta", “Privatni let”.

"Jednom smo morali da osiguramo ogromnu zalihu čipsa s tačno određenim ukusom i sok određene vrste. Na drugom letu je klijent unapred poslao nekoga da isproba hranu da vidi hoće li mu naša hrana odgovarati," Džetsmarter.

"Jedan klijent nije znao gde tačno želi da ide, ali je znao da to mora da bude mesto gde se uzgaja kokos koji ima najviši procenat organskog na svetu. Odveli smo ga na farmu na Fidžiju", “Privatni let”.

"Jedan klijent je platio njegovom omiljenom kuvaru da mu skuva jelo u Njujorku, a mi smo mu ga dostavili u Čikago", Džetsmarter.

"Poslali su nas iz Kana u London i natrag, samo da klijentu donesemo omiljeno vino iz kućnog podruma." - Magnus avijacija.

"Prevozili smo Birkin torbe klijentu kući nakon šopinga, a jednom klijentu smo vozili mobilni koji je slučajno ostavio kod kuće", Džetsmarter.

"Klijent nam je jednom platio da prevezemo psa iz Londona u Madrid da bude sa svojim vlasnikom. Leteo je sam i imao celu posadu na raspolaganju. Vozili smo čak i papagaja iz Mančestera u London", “Privatni let”.

"Postoji jedna poznata osoba koja svake nedelje putuje s timom stilista. Tokom čitavog leta isprobavaju odeću i rade izmene za sledeću nedelju", Džetsmarter.

"Jedan par je platio sumu koja ima šest cifara za let u trajanju od 6 sati, bez cilja. Imali su veoma skupo vino, spa tretmane, manikir i pedikir, svetski poznatog kuvara i slavne operske pevače koji su im sat vremena pevali. Zatim smo ih ponovno vratili kući", Džetsmarter.

"Jedan klijent je na put od Evrope do Las Vegasa poveo svetski poznatog igrača pokera samo da s njim tokom leta može da vežba za dvodnevno kockanje u Vegasu", Džetsmarter.

"Svake godine imamo klijente koji žele da dočekaju Novu godinu dva puta. Za 135.000 funti ponudimo im najbrži privatni avion na svetu koji ih vozi od Sidneja do Los Angelesa, taman da stignu da ponovno dočekaju Novu godinu", “Privatni let”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.