Najbajkovitije venčanje svih vremena: Ni 61 godinu kasnije mu nema ravnog

Izvor: Press, 20.Apr.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbajkovitije venčanje svih vremena: Ni 61 godinu kasnije mu nema ravnog

Tada 26-godišnja Grejs Keli udala se za princa Renijea, a među više od 600 zvanica našla su se i slavna lica poput Kerija Granta, Aristotela Onazisa, Ave Gardner i Konrada Hiltona.
foto: stil.kurir.rs
Pre tačno 61 godinu održano je jedno od najbajkovitijih venčanja svih vremena. Tada 26-godišnja Grejs Keli udala se za princa Renijea, a među više od 600 zvanica našla su se i slavna lica >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poput Kerija Granta, Aristotela Onazisa, Ave Gardner i Konrada Hiltona.
Venčanje je održano iz dva dela - civilna ceremonija, po Napoleonovom zakoniku, održana je 18. aprila 1956. u palati Throne Room. Trajala je samo 15 minuta, a završila se 25 minuta dugačkim nabrajanjem više od 140 službenih titula koje je Grejs Keli dobila venčanjem.
 
Čim se ceremonija završila, sve je ponovljeno pred televizijskim kamerama. Za to venčanje Grejs je nosila čak dve haljine koje je napravila holivudska dizajnerka Helen Rouz, a bile su poklon filmskog studija MGM najdražoj glumici.
 
Dan kasnije održano je i crkveno venčanje, po rimokatoličkim pravilima, u katedrali Svetog Nikole u Monaku, a uživo su ga prenosile televizije širom sveta. Sve je bilo ukrašeno hiljadama belih ljiljana i jorgovana, a zanimljiva je bila svadbena torta na šest spratova, zapravo replika čuvene monaške palate, napravljene od šećera.
O njenoj venčanici i danas se govori. Izrađena je od 300 metara antikne belgijske čipke i 150 metara svile, tafta i tila, na čemu je radilo čak 30 krojačica. Inače, na prijemu su se služili kavijar, losos, poširana jaja, jastozi i šampanjac za više od 600 zvanica.


 
Sa zalaskom sunca princ i princeza otisnuli su se na sedmodnevno krstarenje Mediteranom na luksuznoj jahti.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.