NEVEROVATNO Ukucao pojam u pretragu i Gugl ga zaposlio

Izvor: Blic, 29.Avg.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO Ukucao pojam u pretragu i "Gugl" ga zaposlio

Mark Roset je sada radnik "Gugla", a pre tri meseca bio je na prekretnici i tek učio o programiranju. Jednog dana naišao je na vrlo zanimljivu situaciju koja mu je potpuno promenila život.

Radeći na jednom probnom programerskom projektu, Mark je potražio pomoć na internetu. U "Gugl" pretragu je upisao “python lambda function list comprehension" i dobio uobičajene rezultate.

Međutim, tada se dogodila "magija" - rezultati pretrage su se razdvojili i otkrili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mu vezu na sasvim novo područje. "Gugl" je, naime, prema njegovom upisu zaključio da "govore istim jezikom", te ga preusmerio na svoju stranu za regrutovanje inženjera, "Foobar".

Tamo je pak sam morao, u interfejsu sličnom onome na UNIKS-u, da istraži šta se od njega traži, kao i da reši niz programerskih zadataka. Nakon što je uspešno odgovorio na sve izazove, usledio je poziv iz "Guglovih" ljudskih resursa i Roset se našao u Mauntin Viju na intervjuu za posao.

Ceo ovaj misteriozni proces novi programer "Gugla" opisao je u svom blogu, a iz kompanije su potvrdili da na ovaj način zapošljavaju i dalje. Da biste došlii u priliku da dobijete posao nekada je, izgleda, potrebno samo da u pretraživač upišete pravi pojam.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.