NESVAKIDAŠNJI PRIZOR: Potukle se otrovne, crne mambe, a pobednik će oploditi ženku (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Maj.2016, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR: Potukle se otrovne, crne mambe, a pobednik će oploditi ženku (VIDEO)

U Južnoj Africi zabeležen je do sada neviđen prizor kada se dve crne mambe, najotrovnije zmije na svetu, uvijaju jedna oko druge, što zapravo predstavlja tuču. Obe zmije imaju jedan cilj: da osvoje ženku i pare se sa njom!

- Ovo je stvarno neverovatan prizor. Na ovom snimku možete da vidite dva mužjaka koji se borbeno ponašaju - rekao je Kenet Krisko iz Prirodnjačkog muzeja na Floridi.

Krisko je objasnio da će zmije ujesti jedna drugu tokom "tuče", ali će retko >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kad ubrizgati otrov i pokušati da ubiju jedni druge.

Za crne mambe je poznato da se pare sa jednim mužjakom u toku jedne sezone, a spermu mogu da čuvaju mesecima, pa čak i godinama. Mužjaci se često trude da se pare sa što više žena u zavisnosti od toga u koliko "borba" pobede.

- Ovo nije parenje, ali je veoma bitan snimak - rekli su iz muzeja.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs / Izvor: nationalgeographic.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.