Izvor: Kurir, 23.Jan.2017, 23:40 (ažurirano 02.Apr.2020.)
NAMAZ KOJI TOPI KALORIJE: Ovo je najbolji recept za humus! OBOŽAVAĆETE GA!
.
Bogate su proteinima i zato je humus omiljen među vegetarijancima Leblebije su efikasne u sprečavanju nagomilavanja holesterola u krvnim sudovima, a regulišu i nivo šećera u krvi Humus sadrži i dosta omega 3 masnih kiselina, koje su odlične za poboljšanje inteligencije i održavanje zdravog srca
Povrh svega toga, ovo jelo ima i gvožđa, vitamina B6, mangana, bakra, folne kiseline i amino kiselina Triptofan, fenilalanin i tirozin su amino kiseline koje se nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u humusu i koje promovišu dobar i kvalitetan san i podižu raspoloženje Možete ga koristiti kao namaz u sendvičima, kao preliv za salatu ili testeninu ili kao umak za sirovo povrće i prilog za glavna jela Priprema humusa je veoma jednostavna, a u nastavku pogledajte recept Džejmija Olivera za ovo zdravo i ukusno jelo
Sastojci:
800g leblebija, 4 kašičica tahinija (susam pasta), 2 češnja belog luka, 1 kašičica morske soli, 6 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja, 3 kašike soka od limuna, paprika i peršun (po izboru)
Priprema:
Potopite leblebije u vodu i ostavite ih da prenoće, a sledećeg dana ih kuvajte oko sat vremena Kada se skuvaju, ubacite ih u blender i dodajte dobro usitljeni beli luk i so, a potom postepeno dodajte tahini, maslinovo ulje i sok od limuna Kada dobijete kompaktnu smesu, humus je spreman za posluženje Ukoliko želite, prilikom serviranja ga možete ukrasiti mlevenom paprikom i peršunom
(injournalrs)
Autor: Foto: Shutterstock,Foto: Profimedia