NA IVICI SVEMIRA Ovako izgleda izlazak Sunca iz stratosfere

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA IVICI SVEMIRA Ovako izgleda izlazak Sunca iz stratosfere

Kompanija "Vrld Vju" koja se bavi komercijalnim letovima balonom, nedavno je objavila snimak nastao prilikom jednog probnog leta. Ovaj snimak bi trebalo da privuče entuzijaste koji bi želeli da uživo iskuse trenutak svitanja iz stratosfere, a to zadovoljstvo bi ih koštalo 75.000 dolara (oko 60.000 evra).

Specijalni baloni koji bi prevozili turiste načinjeni su od najmodernijih materijala i kreću se na helijum.

U toku su probni letovi, a ova kompanija planira prve komercijalne letove već od 2016. godine.

VIDEO > Pogledajte kako iz stratosfere izgleda izlazak Sunca:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ovako izgleda izlazak Sunca iz stratosfere

Izvor: Večernje novosti, 22.Dec.2014

Kompanija "Vrld Vju" koja se bavi komercijalnim letovima balonom, nedavno je objavila snimak nastao prilikom jednog probnog leta. Ovaj snimak bi trebalo da privuče entuzijaste koji bi želeli da uživo iskuse trenutak svitanja iz stratosfere, a to zadovoljstvo bi ih koštalo 75.000 dolara (oko 60.000...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.