Muškarac pao na ledu i slomio vrat: Pas je ležao na njemu 20 sati i sačuvao ga sigurne smrti (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 17.Jan.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarac pao na ledu i slomio vrat: Pas je ležao na njemu 20 sati i sačuvao ga sigurne smrti (VIDEO)

Ono što je trebao biti samo odlazak po drva za grejanje, pretvorilo se u  borbu za život nakon što je stariji muškarac pao na ledu i slomio vrat pred vlastitim domom u Mičigenu. Boba (64) od sigurne smrti spasila je njegova keruša Kelsi koja ga je 20 sati grejala i držala budnim ležeći mu na grudima i ližući lice dok nije stigla pomoć.

- Imao je otiske njenih šapa po rukama što znači da ga je budila kad je pao u nesvest. Kao da je znala da mora ostati budan jer da je zaspao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ne bi se više probudio - rekla je njegova ćerka Dženi za Tudej.

Bob je oko 22 sata izašao iz kuće po još drva za grejanje. Izašao je samo u papučama i trenirci kad se okliznuo na stepenicama i pao na leđa. Odmah mu je bilo jasno da je nešto slomio jer nije mogao da pomeri ništa osim ramena.

Na svu sreću, kraj njega je bio njegov pas - Kelsi. 30 kilograma težak zlatni retriver ležao mu je na grudima i stomaku i neprestano ga ližući. Lekari smatraju da upravo zahvaljujući tome nije dobio promrzline. Nažalost, ni njegova vika ni lajanje psa nisu dozvali pomoć jer je kuća od puta udaljena više od 50 metara, a od prvog komšije oko 500 metara. Supruga je tad bila kod teško bolesnih roditelja koje neguje, prenosi Jutarnji.

Bob pretpostavlja da je u nesvest pao oko sat vremena pre nego što je sledećeg dana oko 19 sati navratio komšija po jaja. Njegova ćerka Dženi rekla da je sve zajedno neverovatno jer je i komšija stigao doslovce u zadnji čas, a i vreme mu je išlo na ruku - na Novu godinu je bilo sunca i temperatura je bila oko nule.

Odmah je prebačen u bolnicu, gde mu je pružena pomoć zbog prehlade i nepravilnog rada srca. Kako stoji u službenom saopštenju bolnice, telesna temperatura mu je bila nešto viša od 20 stepeni Celzijusa.



Nakon toga je prebačen na operaciju i niko nije mogao da predvidi da li će ikada prohodati. Ali, sledećeg jutra je iznenadio doktore kada je počeo da pomera noge i ruke.

- Bio je jako srećan što je preživeo tako niske temperature, a grejanje tela mu je u tome i pomoglo. Ima snažnu i pozitivnu ličnost i to volim. Mnogi ljudi odmah padnu u očaj i to je tragično. Održavanje pozitivnog razmišljanja je izuzetno važno - rekao je neurohirurg dr. Čaim Kolen napomenuvši da je povreda lako mogla da prouzrokuje i začepljenje kanala za disanje.

Bob je sada na oporavku i terapijama te polagano ponovno staje na noge. Dženi kaže da se prema Kelsi sad svi ponašaju kao prema heroju.

- Jako je pametna. Uvek smo to govorili, otkad smo je uzeli. Svuda ide sa mojim tatom, preslatka je - rekla je ona.

Dodala je i da je otac zadržao "neverovatan duh".

- Spreman je da se potrudi najviše što može da se vrati Kelsi, konjima i farmi. Uvek je bio pozitivan što će mu sigurno pomoći u oporavku - istakla je Dženi.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.