Maturu slave mesec dana uz alkohol, žurke, putovanja i seks: Kada počne RUS, i fini tinejdžeri podivljaju i povilene! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jun.2017, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturu slave mesec dana uz alkohol, žurke, putovanja i seks: Kada počne RUS, i fini tinejdžeri podivljaju i povilene! (FOTO) (VIDEO)

Svake godine norveški tinejdžeri, koji završe srednju školu, slave "rusefeiring" ili "rus" u trajanju od mesec dana kada putuju, piju alkohol, prave non-stop žurke i postavljaju divlje izazove.

- U američkim filmovima dobijamo utisak da su oni tako ludi. Ali mi ovde u Norveškoj imamo najbolje zabave. Ne verujem da je bilo gde na svetu ovako - rekao je Fredrik Helgesen, lider studentskog "rus" komiteta.

Ove godine maturanti su agresivno doklumentovali ovu zabavu na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << mrežama, davajući ostatku sveta uvid u njihove ponekad divlje, a ponekad bizarne proslave.

"Rus" počinje sredinom aprila, a traje do nacionalnog dana Norveške, 17. maja.

A post shared by Ingers (@ingers1971) on May 17, 2017 at 7:50am PDT

Maturante odmah možete da prepoznate po njihovim crvenim i plavim kombinezionima, popularne "rusebukse", koje su ključni deo ove proslave. Oni se prodaju na zvaničnoj veb stranici, ali mnogi ljudi se odlučuju da perosnalizuju svoje kombinezone.

Veliki deo proslave usresređen je na autobuse ili kombije. Najoriginalniji su opremljeni sa zvučnicima, osvetljenjem, čak i mini plesnim podijumom, koji mogu da koštaju i do 350.000 dolara.

A post shared by ODA HJELMELAND (@odahjelmeland) on May 3, 2016 at 5:52am PDT

U prosečan "rusbus" staje 15 do 25 učenika i košta oko 116.000 evra. Dosta žurki se održava upravo u njima i oko njih, a iznajmljeni vozači prevoze tinejdžere na razne festivale.

Jedan koji su posetili ove godine održan je u tematskom parku "Kongeparken" na kojem je bilo 13.500 tinejdžera.

A post shared by Blå Kors Ung Kristiansand (@bku_krs) on May 4, 2017 at 1:52pm PDT

Pored svega navedenog, u celu zabavu uključeni su razni izazovi,od nošenje hleba ceo dan na nogama do glasnog seksa u prirodi.

Nakon "divljanja" u trajanju od mesec dana, tinejdžeri postaju ozbiljni i "bacaju se na knjigu" jer su prijemni ispiti približavaju.

A post shared by @wenchefalchtroye on May 19, 2017 at 2:04pm PDT

A post shared by Gidske Adele Stokke (@gidske1) on May 17, 2017 at 2:03pm PDT

A post shared by Madeleine Brun Landmark (@brunblidogblond) on May 7, 2017 at 12:39pm PDT

A post shared by Jan Šimša (@simsa.honza) on Jun 17, 2017 at 10:49pm PDT

(L.C.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.