Maču Pikču kroz objektiv Banjalučanina

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2015, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maču Pikču kroz objektiv Banjalučanina

Filip Bijelić, grafički dizajner, profesionalni fotograf i jedan od osnivača "BB Company" iz Banjaluke, pozvan je da bude oficijalni fotograf na snimanju igranog filma o Inkama i njihovom životu na Maču Pikčuu.

"Pozvan sam da budem dio filmske ekipe, što mi je velika čast jer sam poziv dobio direktno iz Los Anđelesa", rekao je Bijelić.

Naime, radi se o dugometražnom, igranom filmu koji za cilj ima da na jedan zanimljiv i edukativan način predstavi čudesnu civilizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Inka, koje već odavno nema, a sam početak snimanja planiran je za novembar.

"Svakako bih zahvalio producentu Gordonu Bijeloniću, koji me preporučuje kao fotografa za sve te velike projekte i drago mi je što ću imati priliku da ga uskoro ponovo ugostim u Banjaluci, gdje ćemo dogovarati detalje jednog velikog filmskog ostvarenja, u kojem će glumiti najpoznatija imena iz svijeta filma, ali neću još odavati pojedinosti", dodaje Bijelić.

Multimedijom se profesionalno bavi nešto duže od dvije godine i u tom periodu je uspio izgraditi kvalitet, ime i brend. Oduvijek je volio umjetnost, ali nikada nije htio biti tipičan umjetnik bez marke u džepu, tako da je spojio ugodno s korisnim i napravio biznis od onoga što voli.

"Ono što me najviše privlači u fotografiji jest to što imam potpunu slobodu i sam kreiram svoju realnost i viziju", kaže Bijelić i dodaje da je 2012. godine snimio svoj prvi dugometražni igrani film, a trenutno održava konekciju između Amerike i BiH i radi na velikim projektima s prijateljem Mićom Popovićem, koji je sada jedan od koproducenata u Virdžiniji i tamo ima svoju firmu za marketing, te s holivudskim producentom Gordonom Bijelonićem, koji je već sarađivao sa svim poznatim holivudskim glumcima, poput Vina Dizela, Roberta Denira, Džesike Albe i ostalih.

S bratom Leonom Bijelićem osnovao je "BB Company", firmu koja se bavi multimedijom, inovacijama, veb i grafičkim dizajnom, te izradom aplikacija i marketingom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.