Ljubiša Samardžić je dobro, kaže porodica

Izvor: Mondo, 15.Mar.2017, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubiša Samardžić je dobro, kaže porodica

Legendarni srpski i jugoslovenski glumac je kod kuće i "zdravstvenio stanje mu je stabilno", saopštila porodica, reagujući na pojedine informacije u medijima.

Ljubiša Samardžić nije u izuzetno lošem stanju kako su objavili pojedini mediji u Srbiji i u Hrvatskoj.

Portal "24 sata.hr", ali i neki drugi mediji, objavili su da je glumac, kojem je pre tri meseca urađena ozbiljna hirurška intervencija na mozgu, u kritičnom stanju.

Sve ono što ste >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << videli u likovima, sve ono što je plemenito, toplo i ljudsko to je u njemu i to provejava u mnogim ulogama. Ne znam da li ste zapazili, ali on nikada nije igrao negativce i nije igrao ljubavnike, što ne znači da nije mogao da ih igra - Mirjana Samardžićč za MONDO o tome ko je i kakav je, zapravo, Ljubiša Samardžić.

Međutim, beogradski mediji danas prenose saopštenje porodice Ljubiše Samardžića, u kojem se ističe da su se u sredstvima informisanja pojavile "brojne, uglavnom netačne informacije" u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem.

"Naš Ljubiša je kod kuće, dobro se oseća i stabilnog je zdravstvenog stanja. S obzirom na godine i okolnosti nije u prilici da se često pojavljuje u javnosti. U pojedinim medijima pojavile su se brojne, uglavnom netačne informacije u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem”, navedeno je u saopštenju.

Porodica Samardžić izrazila je nadu da će dalje špekulacije o zdravlju glumca prestati i navela da će nastaviti da obaveštava javnost u vezi sa Ljubišinim zdravljem.

"Smoki", hvala!

Navedeni hrvatski portal, objavio je i izjavu glumca Voje Brajovića, da je "pokušao da stupi u kontakt sa Samardžićevom porodicom", ali da nije uspeo jer izgleda da su svi promenili brojeve telefona kako bi izbegli radoznale i uporne medije.

"Svi smo zabrinuti za Ljubišu, njegovo zdravlje je kritično, ali poštujemo želju njegove porodice da ih sada, dok se on bori za život, ostavimo na miru," rekao je Brajović.

Samardžić (80) je početkom decembra operisan na neurohirurgiji Kliničkog centra Srbije. Nije objavljeno šta je tačno bio problem, ali su lekari kasnije izjavili da su bili impresionirani brzinom njegovog oporavka. Ali, tri meseca kasnije opet je osetio tegobe kao što su mučnina i vrtoglavica i supruga ga je ubedila da se vrati u bolnicu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.