LJUDE JE POTPUNO UZNEMIRILA OVA SKULPTURA: Ali, samo ovakvo telo može da preživi saobraćajnu nesreću (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jul.2016, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJUDE JE POTPUNO UZNEMIRILA OVA SKULPTURA: Ali, samo ovakvo telo može da preživi saobraćajnu nesreću (FOTO) (VIDEO)

Neverovatna skulptura koja predstavlja idealno ljudsko telo za preživljavanje saobraćajnih nesreća izložena je u sklopu australijske kampanje za sigurnost na putevima.

Graham ima oblu glavu, stopala u obliku korenja i grudni koš preko kojeg se sliva koža od vrata nadole.

Slavna umetnica Patriša Picinini autorka je ove skulpture, a prilikom njene izrade sarađivala je sa hirurzima i ekspertima za područje istrage automobilskih nesreća.

Printskrin: meetgraham.com.au
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Komisija za nesreće na putevima (TAC) dizajnirala je ovu skulpturu kao telo koje je najpogodnije da preživi saobraćajnu nesreću.

Graham ima jaku i čvrstu lobanju, grudi koja se naduvaju kao jastuk i vrat koji kao da se topi.

Napravljen je od silikona, fajberglasa, smole i ljudske dlake.

Printskrin: meetgraham.com.au

- Uključila sam nauku u celi proces i prišla projektu s umetničke strane. S Grahamom se možete povezati i zaista osetiti neku emociju - kazala je Picinini za ABC, a prenosi BBC.

Izvršni direktor TAC-a Džo Kalafiore kazao je kako ljudi mogu preživeti kada se zalete u zid, ali kada su u pitanju automobilske nesreće, brzina je veća, sila je jača, a šanse za preživljavanje su mnogo manje.

Printskrin: meetgraham.com.au

- Automobili su napredovali po pitanju brzine mnogo više nego ljudi, a Graham nam pomaže da razumemo zašto se moramo posvetiti poboljšanju svih aspekta našeg putničkog sistema - dodao je Kalafiore.



(Telegraf.rs/ klix.ba)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.