Kraduckao?

Izvor: Mondo, 05.Mar.2015, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraduckao?

Farel Vilijams ima neobično objašnjenje za sličnosti između "Blurred lines" i pesme Marvina Geja.

Foto: AP/Nick Ut

Farel se juče pojavio pred sudom u Americi, gde je optužen za krađu pesme "Got to give it up" Marvina Geja, čiji su delovi navodno iskorišćeni za megahit "Blurred lines". Više od sat vremena je Farel objašnjavao kreativni proces iza hita, za koji je sam napisao najveći deo muzike i teksta. Iako je Robin Tik potpisan kao koautor, kasnije je priznao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da nije bio uključen u nastajanje pesme, a i delovi koje repuje T.I. ubačeni su naknadno.

"Sud je poslednje mesto na kojem želim da se nalazim trenutno. Nismo kopirali deo njegove pesme, ali smo svakako želeli da podseća na nešto što je napravio Marvin Gej. On je jedan od naših idola i želeli smo da pesma bude potpuno u njegovom stilu", rekao je Vilijams.

Porodica pokojnog pevača tuži Farela i ostatak ekipe koja stoji iza hita "Blurred lines", i traži odštetu zbog krađe Gejeve pesme iz 1977.

Muzička štampa procenjuje da su Farel i društvo samo od ove pesme zaradili oko 16 miliona dolara.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.