Kazna za hakera: Da sakupi 200.000 pregleda na JuTjubu

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna za hakera: Da sakupi 200.000 pregleda na JuTjubu

Osudivši ga zbog piraterije, sud u Češkoj pružio je jednom hakeru mogućnost da izbegne plaćanje visoke novčane kazne ukoliko uspe da svojim "pokajničkim video snimkom" prikupi najmanje 200.000 pregleda na JuTjubu.

Haker Jakub se pokajao

Nakon što je blizu osam godina obasipao razne servise za razmenu fajlova piratizovanim filmovima, muzikom i raznim drugim softverima, Jakub F. osuđen je na tri godine zatvora uslovno i novčanu kaznu od 350.000 evra kao kompenzaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za štetu nastalu kršenjem autorskih prava.

Uvidevši da 30-godišnji haker nije u mogućnosti da plati globu, češki sud je odlučio da mu ponudi nagodbu: u zamenu za smanjenje kazne, Jakub je morao da snimi video u kom govori o svom iskustvu pirata i razornom dejstvu distribuiranja ilegalnih sadržaja, uz javno izvinjenje za svoje delovanje.

"Pokajnički" video, koji je mladi Čeh postavio u četvrtak na svojoj stranici i na JuTjubu, dosad je zabeležio više od 500.000 pregleda.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kazna za hakera: Da sakupi 200.000 pregleda na JuTjubu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2015

Osudivši ga zbog piraterije, sud u Češkoj pružio je jednom hakeru mogućnost da izbegne plaćanje visoke novčane kazne ukoliko uspe da svojim "pokajničkim video snimkom" prikupi najmanje 200.000 pregleda na JuTjubu...Nakon što je blizu osam godina obasipao razne servise za razmenu fajlova piratizovanim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.