Kanbera: Ginisov rekord u broju božićnih ukrasa

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2014, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanbera: Ginisov rekord u broju božićnih ukrasa

Spektakularna svetlosna instalacija koja je u australijskoj prestonici, Kanberi, postavljena povodom božićnih praznika oborila je sve rekorde.

Blizu 1,2 miliona LED lampi okačenih o 120 kilometara kablova oblikovano je u tri međusobno povezana džinovska božićna poklona. Ginisova knjiga rekorda potvrdila je da je reč o dosad najvećoj svetlosnoj instalaciji na svetu.

Raskošna instalacija je plod višemesečnog planiranja australijskog advokata Dejvida Ričardsa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i tima volontera koji su činili arhitekte, inženjeri, građevinske kompanije i inženjeri zvuka. Prethodni rekord držala je svetlosna instalacija od 181.540 sijalica postavljena u uzbekistanskom gradu Šurtan.

Ričards je prošle godine oborio rekord najveće kućne svetlosne dekoracije, tako što je svoju vilu u predgrađu Kanbere okitio sa 502.165 sijalica. "Božićne svetiljke unose duh slavlja. Ukrašavamo našu kuću godinama i ljudi dolaze iz svih krajeva da vide svetiljke", izjavio je Ričards.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.