Kako su ljudožderi pre 2.500 godina pripremali ljudsko meso?

Izvor: Prva.rs, 28.Maj.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su ljudožderi pre 2.500 godina pripremali ljudsko meso?

Istraživači su naveli da su kosti pripadale grupi od 18 muškaraca, žena i dece. Analizama je ustanovljeno da je meso sa njih isečeno, a same kosti razbijene neposredno nakon njihove smrti.
Želeći da saznaju kako su ljudožderi voleli da pripremaju meso uopšte, a posebno ljudsko - na roštilju, lešo ili pečeno, arheolozi su koristili niz fizičkih i hemijskih tehnika.
Rezultati njihovih testova, objavljenih u časopisu Arćaeometry, pokazuju da su sve kosti bile skuvane ili pečene. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Crvene mrlje na nekim od njih bi, smatraju naučnici, mogle da budu od krvi iz mesa.
Naime, tokom pečenja, "sok u mesu se koncentriše oko kostiju i delimično prodire u njih", objasnili su arheolozi.
Oni, takođe, navode da su kanibali obično pekli meso na niskim temperaturama, te da su posebno voleli da ga začine aromatskim biljaka i ljutim sosom.
Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.