Kako se izboriti sa golišavim turistima?

Izvor: B92, 25.Maj.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se izboriti sa golišavim turistima?

Vlasti u Kambodži pokušavaju da se izbore sa sledbenicima novog trenda – fotografisanja golih turista ispred hramova Angkor Vata.

Foto: Roberto Trm / Flickr.com

Poslednjih meseci pojavilo se više fotografija turista koji su se nagi slikali pored ovog kulturnog spomenika, od kojih su neki i uhapšeni.

Nakon što se jedna kineska manekenka slikala pored ruševina u toplesu, uhapšena su i tri Francuza, koji su pozirali nagi pored Baneaj Kdej hrama.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />“Zdravorazumska” pravila o tome da nije dozvoljeno skidati se i dodirivati spomenike uskoro će biti odštampana i podeljena hotelima i turističkim vodičima.

Ovo “ludilo” ne pogađa samo Angkor.

Mnogi turisti bez odeće želeli su da se fotografišu na kulturno istorijskim lokacijama, poput piramida u Gizi i Maču Pikčua.

“Hramovi Agkora su egzotični i romantični, ali golotinja na takvim mestima se smatra velikim nepoštovanjem”, objašnjava Endjru But, osnivač About Asia Travel agencije, koja redovno organizuje ture do tog lokaliteta.

On smatra da su reakcije zvaničnika i medija na dosadašnje egzibicionističke pokušaje samo povećale “faktor izazova” za one koji vole da se obnaže na javnim mestima.

“Do nedavno se slične stvari nisu dešavale. Međutim, kao da je jedan slučaj podstakao imitatore. To nije pametno”, rekao je But.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.