Kako da otkrijete da je vaše dete levoruko?

Izvor: Press, 15.Apr.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da otkrijete da je vaše dete levoruko?

Kada možete da otkrijete da li je moje dete desnoruko ili levoruko?
Kada mu ponudite igračku, on će je uhvatiti sa dominantnom rukom, tj. sa onom koja je snažnija i preciznija. Roditelji obično nisu u mogućnosti da procene da li je njihovo dete dešnjak ili levak sve dok ne napuni dve ili tri godine, kada kontinuirano počinje da koristi istu ruku. Neki mališani obe ruke podjednako upotrebljavaju do pete ili šeste godine života, pa tek onda naprave "definitivan izbor".
Vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je važno da roditelji ne utiču na detetovu sklonost, jer ovu predispoziciju determiniše njegov nervni sistem. Forsiranje da koristi desnu ruku umesto leve , kada je zaista dete levoruko, može da ga zbuni i dovede do problema u koordinaciji rada oka i ruke, kao i do zastoja u razvoju manuelne spretnosti. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako da otkrijete da li je vaše dete levoruko?

Izvor: OkRadio.rs, 16.Apr.2014, 07:38

Sklonost mališana da više koristi desnu ili levu ruku može da se vidi već u devetom mesecu njegovog života. Kada možete da otkrijete da li je moje dete desnoruko ili levoruko? Kada mu ponudite igračku, on će je uhvatiti sa dominantnom rukom, tj. sa onom koja je snažnija i preciznija. Roditelji...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.