Kako da izaberete boje za dom kojima ćete biti zadovoljni?

Izvor: Press, 01.Nov.2014, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da izaberete boje za dom kojima ćete biti zadovoljni?

Kad se približi sezona krečenja i biranja boja, često se nađemo pred brojnim dilemama. Modni hit ili oprobana klasika? Jednobojno ili efektno desenirano? I... da li bi jedan zid smeo da se razlikuje? Evo odgovora...
Upoznajte svoje želje. Ovo je floskula koja sama po sebi ne znači mnogo. Kako ćete upoznati svoje želje kad su boje u pitanju? Više je načina, a mi vam sugerišemo sledeći - prelistajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << svoje omiljene časopise – ne moraju to nužno biti oni za uređenje stana, već i modni ili putopisni... Odaberite nekoliko fotografija koje vam se čine najlepše i učinite to brzo, bez mnogo razmišljanja. Onda razmislite koje boje preovlađuju – jesu li to osvežavajući plavi i zeleni tonovi? Ili tople nijanse zemlje i sunca... Neka ta gama bude i vaš početak. Ako vam se neka nijansa naročito dopadne, toliko da poželite da je pokažete svim ukućanima i svi budu oduševljeni - neka jedan zid bude samo u toj boji. Uživaćete.

 
Pronađite inspiraciju. Sad se okrenite svojim omiljenim detaljima u prostoru  - a to znači da možete i da se prvo posvetite šopingu i odaberete neki novi ukras – poster ili atraktivnu lampu. Preslikajte boje sa tog ukrasa. Ako je vaša odabrana gama bila topla, a na posteru je zalazak sunca, eto rešenja za vašu novu dnevnu sobu. Boja za zidove može biti, recimo, bilo gde na skali narandžastomrkih ili prljavoružičastih boja.
Odaberite ton-kartu.  Imajte na umu da svaka boja pripada, pre svega, jednoj gami boja, a zatim ima i dve različite karakteristike – koliko je svetla ili tamna i koliko je jarka ili prigušena. Uvek pregledajte pažljivo sve ton-karte različitih proizvođača i različitih vrsta boja za zidove. Lako je moguće da u nekima pronađete nijansu koja daleko bolje odgovara vašim željama i uklapa se uz osunčanost prostorije i nameštaj u njoj.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.