Kada je pravo vreme da sredite svoju sobu?

Izvor: Prva.rs, 21.Dec.2014, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada je pravo vreme da sredite svoju sobu?

Iskreno ne mogu reći koliko puta mi je moja mama rekla „Kada ćeš već jednom da središ svoju sobu?“. Konačno mi je dosadilo da slušam njene sugestije pa sam zapravo i rešila da je sredim. Naravno za sve nas tinejdžere srediti sobu znači, raskrčiti put do krevete i kompjutera.
Potom ćemo pobacati sve u ormane ili dislocrati gomilu na krevet a potom na stolicu. Naše metode su već dobro znane i prilično lepo funkcionišu ali se očito ne dopadaju našim roditeljima. Oni prosto >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ne mogu da shvate da mi nemamo vremena da sve detaljno sredimo, a čak i ako imamo sigurno ga nećemo koristiti da sredimo svoje sobe. Nama je potreban dobar i efikasan način da sve rasklonimo i da to bude brzo, bez velikog zamaranja.
Predstavljam vam revolucionarni način sredjivanja sobe! Lepljivi papairići! Lako se koriste i prilično je efikasna metoda koja uopšte ne zamara. Činjenica je da nije brza ali barem ćete uraditi tu dosadnu obavezu.
Zalepite lepljive papiriće na manje kritična mesta i nacrtajte znak uzvika na njima. Svakog dana sredite po jedan uzvik, ako želite poslužite se i sa dva. Kada završite sva manja kritična mesta predjite na tešku fizikaliju, kao što je ta naša slavna stolica koja je preplavljena raznim stvarima. Prosto vodite se sistemom sortiranja i eliminacije. Srušite sve na pod i prvo krenite od odeće tako što ćete oderditi koja je za pranje a koja nije, Odeću koja je čista sklonite je za peglanje jer je sigurno nećete složiti i ostaviti u orman. Sledećeg dana sklonite druge stvari koje su bile na već pomenutoj stolici, tako ćete svaki dan, dok put opet ne bude prohodan i sve sa stolice sklonjeno.
Pretpostavljam da vas zbunjuje metoda lepljivih papirića, ali zapravo ona je osnov. Koristite je samo u početku radi snažne motivacije da sredite vašu sobu. Rasklanjanjem manjih mesta i nekih sitnica stvarate odmah prijatniji ambijemt i time sami sebe podstičete da nastavite dalje.
U našim tinejdžerskim godinama je najbolje da se oformi navika za sklanjanjem za sobom i čišćenjem. Ta navika, jednom kada se stekne ostaje i poželjna će biti u daljoj budućnosti kada budete imali svoj stan ili kuću, koju ćete sami morati da sredjujete i držite pod kontrolom.
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.