Kad Brazilac vodi Srbe po Srbiji...

Izvor: B92, 23.Okt.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad Brazilac vodi Srbe po Srbiji...

Tijago Fereira već pet godina promoviše našu zemlju u svetu, a u Beogradu "turistički patriotizam". Više od 10.000 mladih upoznalo je svoju zemlju zahvaljujući njemu, pišu Večernje novosti.

BRAZILAC Tijago Fereira (24) ovogodišnji je dobitnik nagrade "Turistički svet", jer je za promociju Srbije među mladima učinio više nego mnoge turističke agencije.

Organizaciju "Srbija za mlade" osmislili su pre pet godina studenti ekonomije (odsek za turizam), jer su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ih tokom studiranja svi bombardovali aranžmanima za inostranstvo, a niko im nije ponudio putovanja po Srbiji.

- Odlučili smo da osnujemo organizaciju koja se bavi promocijom i razvojem omladinskog turizma, i za pet godina sa nama je po Srbiji putovalo 10.000 mladih ljudi - kaže Fereira. - Oduvek smo verovali da Srbija ima potencijal i osmislili smo zanimljiva putovanja tokom kojih će mladi shvatiti da je "kul" putovati i po svojoj zemlji, a ne samo u Grčku i po evropskim gradovima. Razvijamo kulturu putovanja i odredišta koja nisu mnogo poznata.

Jedan od njihovih najpoznatijih projekata je doček Nove godine na planinama koji rade već tri godine. Na Zlataru, Divčibarama i Tari organizuju žurke, obilaske i prave atraktivan paket. Mladi se vrate kući prepuni uspomena, pričaju, na društvene mreže "kače" zanimljive "selfije" i na taj način i njihovi prijatelji požele da istraže svoju zemlju.

U julu na Kamenoj gori organizujemo "Grinlend festival" koji spaja adrenalinske sportove sa elektronskom muzikom - ističe Fereira. - U divljini spavamo pod šatorima ili u vikendicama, danju se bavimo sportom, a noću sedimo kraj vatre i sviramo gitaru. U junu smo promovisali Devojački bunar kod Vršca. Tamo su neverovatne vinarije, imaju lep bazen i prelepu prirodu. Trudimo se da razvijamo turizam po celoj Srbiji, da mladi otkriju nova mesta, i to za iste pare koje bi potrošili na nekom beogradskom splavu.

Svakog vikenda organizuju izlete i putovanja, pa se često pridružuju i stranci, jer im je to jedinstvena prilika da upoznaju i vide kakav je naš narod.

- Izlet je uvek lepši kad dođe neko sa strane, a svako ko dođe je oduševljen lepotom Srbije - napominje Fereira.

Pre dve godine Tijago je osnovao i turističku agenciju "Talas travel" kako bi mogao i strane turiste da profesionalno i sa licencom, dovodi u Srbiju. Prošle godine je uspeo da dovede u istoriji srpskog turizma prvu grupu svojih, brazilskih turista!

Tijago je u Srbiju došao pre pet godina, jer se zaljubio u Srpkinju. Njih dvoje su se rastali, jer je ljubav nestala, ali ne i njegova ljubav prema Srbiji.

Izvor: novosti.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.