KRVOLOK Ova ptičica ima svoju mračnu tajnu

Izvor: Cafe.ba, 22.Dec.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVOLOK Ova ptičica ima svoju mračnu tajnu

Prelijepa velika sjenica očarava bojama svog perja i prelijepim cvrkutom. Iako izgleda simpatično i bezopasno, ova ptica daje pravo značenje izrazu "kljucanje po mozgu".

Lijepa, mala ptica je zapravo prikriveni monstrum

Ova ptica je poznata i kao zombi sjenica, jer može svojim oštrim kljunom da probije lobanju drugih ptica, kojima potom pojede mozak.

Ko bi rekao da su tako krvoločne?

Ipak, ove ptice se najčešće hrane zrnevljem i orašastim >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << plodovima. Zahvaljujući istom tom oštrom kljunu, ove ptice uspijevaju da probiju tvrdu ljusku orašastih plodova. Ipak, kada se svađaju oko hrane sa drugim pticama, sjenice imaju običaj da budu krvoločne.

Sjenice vole da se sklanjaju u drvene kućice

Dešavalo se da prolaznici vide sjenice kako u kljunu nose tijelo druge ptice koju su ubili. Potom je ispuste na zemlju, čisto da bi bili sigurni da su je dokrajčili. Ova ptica koja uglavnom živi na prostoru Evrope i Bliskog istoka pravi je dokaz da izgled umije i da prevari.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.