KAKVA RADOST Ovako izgleda kada daltonista vidi boje po prvi put

Izvor: Blic, 01.Avg.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKVA RADOST Ovako izgleda kada daltonista vidi boje po prvi put

Daltonizam pogađa jednog od 12 muškaraca i jednu od 200 žena širom sveta. Obično se pogrešno smatra da je to potpuno odsustvo boja u vidu, te da takvi ljudi vide sve crno-belo, dok daltonisti zapravo ne mogu da vide samo određene boje.

Itan Skot pati od daltonizma i rešio je da se podvrgne eksperimentu sa specijalnim naočarima pomoću kojih bi mogao da vidi bolje.

- To što sam daltonista ne znači da vidim stvari samo kao crne i bele, već da su mi boje malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispranije nego drugima - priča Itan.

On je isprobao naočare koje poseduju posebna stakla koja blokiraju određene boje iz spektra. Itanova reakcija kada je shvatio da mnogo bolje vidi neke stvari zaista je neverovatno emotivna i simpatična.

Itan se prošetao kancelarijom i nije mogao da prestane da dodiruje stvari, kao na primer biljku ili marker, jer ih po prvi put vidi u pravim bojama.

VIDEO> Pogledajte reakciju ovog momka:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.