KAKO JE TO USPJELA: Crnkinja rodila potpuno bijelo dijete!

Izvor: Cafe.ba, 01.Sep.2014, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO JE TO USPJELA: Crnkinja rodila potpuno bijelo dijete!

Iako beba Džona ima bijelog oca, ljekari kažu da je šansa da se rodi dijete potpuno bijele kože vrlo mala, možda jedan u milion

Kada je babica pokazala majci Ketrin Houvart njenu bebu, ona je bila uvjerena da su joj donijeli pogrešno dijete. Novorođenče je bilo potpuno bijelo, dok majka, porijeklom iz Nigerije, ima potpuno crnu kožu.

Iako beba Džona ima bijelog oca, ljekari kažu da je šansa da se rodi potpuno bijela beba vrlo mala, možda jedan u milion. Bojom >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << kože ove bebe nije bila iznenađena samo majka, već i babica.

- Kada je beba izašla babica je prvo pogledala mene, pa Džonu, pa ponovo mene. Nije mogla da vjeruje svojim očima – kaže Ketrin Houvart, prisećajući se svog porođaja.

I njen muž Ričard je bio veoma iznenađen jer je očekivao da će beba imati tamniju kožu.

- Kada sam prvi put ugledao sina, osjećao sam olakšanje jer je jak i zdrav. Bio je vrlo blijed jer mu je pupčana vrpca bila obmotana oko vrata. Nakon nekoliko sati vratila mu se boja u obraze. Tad smo primijetili da je vrlo bijel i da mu je ten sličan mom. Ljekari su rekli da će vjerovatno tako i ostati – kaže on.

Iako su se u početku pojavile sumnje da je dječak albino, ubrzo je utvrđeno da ipak nije to u pitanju. Ipak, ukoliko se odluče da imaju još djece, ona najverovatnije neće imati belu kožu.

- Rekli su mi da vjerovatno nosim recesivni ten. Ali moji roditelji su iz Nigerije i koliko možemo da se setimo, niko nije bijel. Ali negde mora da postoji bijel gen koji je bio uspavan sve dosad. Uprkos početnom šoku, Ričard i ja smo presrećni. Džona je lijep, srećan i nasmijan i jako ga volimo – kaže oduševljena majka.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.