Italijan proveo 35 godina na bolovanju

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijan proveo 35 godina na bolovanju

Italijan Karlo Cani proveo je na bolovanju punih 35 godina, jer je tvrdio da ima klaustrofobiju. Slučaj ovog italijanskog rudara predstavlja najnoviji primer kako hiljade državnih službenika u Italiji uspevaju da pronađu i zloupotrebe rupe u zakonu.

Karlo Cani nije podnosio rudarski posao, pa je izmišljao razne bolesti kako bi  izbegao spuštanje u velike dubine rudnika u kome je radio (Foto: Ilustracija)

 

Cani priznaje kako je zamrzeo posao rudara >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i činio sve da izbegne spuštanje na velike dubine rudnika u Sardiniji, gdje je radio.

 

Ovaj 60-godišnjak uspeo je da prevarama sebi obezbedi bolovanje punih 35 godina, nakon čega je stekao pravo na punu penziju.

 

Cani je na poslu glumio da ima amneziju i hemoroide, te utrljavao prašinu u svoje oči kako bi izgledalo da ima infekciju. Ostajao je kod kuće, služao džez i sedeo na, a za sve to vreme bio je zaposlenik rudarske kompanije i na kraju je za to "nagrađen" penzijom.

 

"Mrzeo sam raditi pod zemljom. Od samog početka nisam voleo rudnik", rekao je Cani.

 

Italijan je penzionisan je 2006. godine. Ovakav njegov potez izazvao je revolt u zemlji u kojoj je nezaposlenost mladih osoba skoro 50 posto.

 

U avgustu ove godine utvrđeno je kako je jedan sicilijanski doktor na poslu proveo samo 15 dana za devet godina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.