ISUS KAO DEČAK Italijanski detektivi došli do otkrića milenijuma

Izvor: Blic, 06.Maj.2015, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISUS KAO DEČAK Italijanski detektivi došli do "otkrića milenijuma"

Italijanski detektivi tvrde da su otkrili kako je Isus izgledao kada je bio dečak. Naime, oni su pomoću kompjuterske forenzike obradili najpoznatiju relikviju na svetu i na njoj bazirali svoju projekciju Isusa kada je bio dete.

Uz pomoć Torinskog platna, u koje je, prema verovanju, posmrtno zamotan Isus, policijski istražitelji rekonstruisali su sliku sa materijala. I onda su obrnuli proces starenja kako bi stvorili sliku mladog Isusa, smanjujući vilicu, podižući bradu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ravnajući nos.

Italijanska policija koristi istu tehniku kao kad pokušava pouzdano da otkrije kako sada izgledaju zločinci koji su u bekstvu više od nekoliko godina. Na taj način dobijena je i slika mafijaškog bosa Bernarda Provencana, iz fotografije snimljene 1959. godine, a koji je uhapšen 2006. godine.

Iako je program prilično pouzdan, teško je oceniti da li je Isus zaista tako izgledao u detinjstvu iz prostog razloga što ni autentičnost pokrova iz Torina nije dokazana. Naučnici su ranije utvrdili da je tkanina zapravo napravljena nekoliko stotina godina posle Isusove smrti, ali vernici smatraju da su za analizu uzimali delove tkanine koji su naknadno našivani na original.

Prikaz Isusa kao dečaka i metode koje su korišćene da bi se do tog prikaza došlo, biće obrađene i u dokumentarnom programu italijanske televizije, a sve zajedno je napravljeno kako bi se popratilo trenutno izlaganje Torinskog platna javnosti, prvi put nakon 2010. godine

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.