INDIJA: Farmer prodao njivu, ali umesto novca – dobio voz!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Mar.2017, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INDIJA: Farmer prodao njivu, ali umesto novca – dobio voz!

Jedan farmer u severnoj Indiji postao je vlasnik brzog voza jer drugačije nije mogao da naplati svoja dugovanja. Sampuran Sing iz Pandžaba je, naime, bio prinuđen da proda parcelu Indijskim železnicima 2012. godine kako bi kompanija izgradila novu prugu.

Železnice mu nisu platile 150.000 dolara kako je bilo navedeno ugovorom, pa je farmer rešio da pokrene sudski postupak, prenosi independent.co.uk.

Sud je na kraju presudio u njegovu korist, ali kako železnice nisu imale >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << dovoljno novca za isplatu, sud je farmeru dodelio vlasništvo nad jednim vozom.

- Moj klijent je siromašan seljak, a šta je dobio? Voz ne vredi ni pola koliko je vredela ta parcela - rekao je advokat.

Sud je dozvolio železnicama da koriste voz još nekoliko dana, ali je im je naložio da ako do kraja ovog perioda ne skupe dovoljno novca da plate zemljoradniku šta mu duguju, da će voz biti prodat na aukciji.

(Telegraf.rs / independent.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Farmer tužio zbog zemljišta, pa kao odštetu dobio voz

Izvor: Radio 021, 21.Mar.2017

Jedan farmer u severnoj Indiji postao je vlasnik brzog voza pomalo neočekivano...Sampuran Sing iz Pandžaba prodao je parcelu Indijskim železnicima 2012. godine kako bi kompanija izgradila novu prugu. Međutim, železnice mu nisu platile 150.000 dolara kako je bilo navedeno ugovorom. Zbog toga je farmer...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.