IDEALAN PARTNER ZA TRENING: Zašto je vežbanje sa psom odlična ideja?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2017, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IDEALAN PARTNER ZA TRENING: Zašto je vežbanje sa psom odlična ideja?

Čak i kratka šetnja po kraju sa vašim psom računa kao jedna vrsta treninga.

Bilo da volite da vežbate ili ne, složićete se da je uvek bolje kada imate partnera na treningu.

NE PLAŠI SE KONKURENCIJE: Premijerski mačak Lari ostaje na "položaju"

A ako ste u potrazi za nekim sa kojim ćete moći da trenirate i ko će vas održati motivisanim – bez žaljenja na dužinu, jačinu treninga i izgovora – možda je rešenje vaš krzneni prijatelj!
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Studija objavljena u jednom američkom žurnalu za zdravlje, otkrila je da vlasnici pasa za 57-77% više dostižu cilj svakodnevne aktivnosti (oko 150 minuta dnevno) od onih koji nemaju kućnog ljubimca. Prema istraživačima, ljudi koji imaju pse mogu uvek da pronađu više vremena za vežbanje, uprkos drugim obavezama i zabavnim aktivnostima koje se često ispreče na putu do treninga. Praktično, vaš pas je na neki način vaš lični trener, ali i motivacija za kretanje.

Još jedna dobra vest je da se i kratka šetnja po kraju sa vašim psom računa kao jedna vrsta treninga. Dovoljno je da malo ubrzate tempo i uspećete da sagorite kalorije kao da ste trčali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.