Izvor: Njuz.net, 20.Sep.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani iz navike i dalje žive kao da standard nije porastao

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 20. septembar 2016, (Njuz) - Rekordan rast životnog standarda do koga je prethodnih godina došlo u Srbiji, iznenadio je njene građane koji su nastavili da žive kao da se ništa nije promenilo, pokazuje istraživanje naše redakcije.
Ekonomisti i analitičari sa kojima smo pričali ističu da je potrebno vreme da se građani prilagode boljem životu i da će uskoro postati svesni napretka koji je ostvaren.
– Potpuno sam svestan sam da nam je mnogo bolje, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << svi više zarađujemo, ali nikako da se naviknem na to, priča Jovan Mitrović iz Beograda – Namirnice i dalje kupujem na akcijama, imam po jedan par cipela i patika, a garderobu obnavljam samo kad baš moram. Još uvek živim u stalnom grču, kao da se ništa nije promenilo. Pokušavao sam da živim u skladu sa novonastalom situacijom i trošim više, ali mi nekako ne ide. Uvek imam utisak da nemam dovoljno novca i da jedva sastavljam kraj sa krajem. Mislio sam da je problem samo u meni, ali prijatelji i kolege mi kažu da imaju isti problem, pa mi se čini da je to stvarno pitanje mentaliteta – zaključio je on i dodao da je spreman da se menja kako bi ispunio očekivanja državnog vrha.
Premijer Aleksandar Vučić tvrdi da je vlada učinila sve kako bi standard građana bio najveći u istoriji i da će se to osetiti već za koju godinu.
- Loše navike su duboko ukorenjene u našem narodu pa i to da žive ispod svojih mogućnosti. Trebalo bi svi da se ugledamo na skandinavske zemlje čiji građani umeju da žive u skladu sa svojim primanjima. Iako ne volim da se hvalim, moram reći da sam uspeo da doprem do mladih koji sve bolje razumeju ovaj problem i izražavaju želju da odu u inostranstvo kako bi stekli radne navike i naučili da žive znatno bolje nego sada – objasnio je Vučić.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.