Govor tela: Šta je najveća greška u neverbalnoj komunikaciji?!

Izvor: Prva.rs, 30.Jul.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govor tela: Šta je najveća greška u neverbalnoj komunikaciji?!

Kontak očima ključan je za dobar razgovor, ali i tu treba biti oprezan.
Nema uspešne verbalne komunikacije bez usklađene neverbalne komunikacije. Stručnjaci kažu da je za dobar konstruktivan razgovor ključan kontakt očima, jedan od najvažnijih aspekata govora tela.
Međutim, pogrešno je misliti da tokom razgovora ne smete 'skidati' pogled sa sagovornika. Naime, to je velika greška jer kontakt očima nikada ne sme biti 100%.
Neprestano 'buljenje' u sugovornika stvoriće >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << osećaj neprijatnosti, zato se preporučuje da tokom 60 do 70 posto razgovora uspostavljate kontakt očima i ostavite prostora za skretanje pogleda kako bi komunikacija bila ugodna i uspešna.
Izvor: zadovoljna.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.