Goran Bregović otvara koledž!

Izvor: Press, 01.Feb.2015, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Bregović otvara koledž!

Koledž bi trebalo da u nazivu ima romsku odrednicu, kako bismo prevladali psihološku barijeru i privoleli značajan broj mladih Roma na školovanje
Pre dve godine je Goran Bregović u Sarajevu osnovao Fondaciju „Gorica“ kako bi stipendirao talentovanu romsku decu. Sada želi da otvori i koledž.
"Umesto da Rome prilagodimo školi, krenućemo obratno, školu ćemo prilagoditi Romima. Sredstvima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koje će osigurati osnivač i pomagači iz Amerike u narednoj godini ćemo formirati muzičku školu-koledž.

Plan je da on u nazivu ima romsku odrednicu, čime ćemo prevladati psihološku barijeru, te privoleti na školovanje značajan broj mladih Roma, koji se zbog raznih predrasuda i kompleksa teško prilagođavaju sredinama gde su u manjini", rekao je direktor Bregovićeve fondacije Faruk Drina.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.