GIGAFABRIKA Milioner pravi zgradu koja će PROMENITI SVET

Izvor: Blic, 13.Okt.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GIGAFABRIKA Milioner pravi zgradu koja će PROMENITI SVET

Teslina Gigafabrika po nekima će promeniti svet. Ova ogromna fabrika gradi se u mestu Sparks u Nevadi i planira se da se u njoj proizvode baterije za Tesline automobile budućnosti.

Kompanija Tesla želi da napravi baterije koje će znatno manje koštati, što će postići ako dostignu inovativne načine proizvodnje, smanjenje količine otpada i jednostavnu optimizaciju i postavljanje čitave proizvodnje pod jednim krovom. Takođe, čitava fabrika će raditi na obnovljivu energiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ova fabrika će početi da pravi baterije do 2017. godine, a svoj pun kapacitet će ostvariti do 2020. godine. Jedino što je sada moguće videti je spoljašnjost, a izgradnja fabrike će koštati pet milijardi dolara.

Krov fabrike će biti gotov do februara 2016. godine, a solarni paneli će biti postavljeni naknadno. Kompanija Tesla je utrošila milione dolara na izgradnju takozvanog "grada prikolica" oko Gigafabrike.

Kako budu bili završeni radovi na spošljašnjosti, tako će se početi i uređivanje unutrašnjosti, na šta će biti potrošeno 10 miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.